Varovanje zasebnosti

E-poštni naslov  :  
Geslo  :  

Varovanje zasebnosti

Družba SAAX d.o.o. (v nadaljnjem besedilu "ponudnik") jamči za zasebnost. Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani domene.si in se ne nanaša na druge spletne strani ponudnika. S tem, ko obiščete stran, privolite v to, da se zbirajo in uporabljajo vaši podatki v skladu s to politiko. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami).

Ponudnik ne bo nadzoroval, urejal ali razkril osebnih podatkov brez vašega pisnega soglasja, razen če je to dolžen storiti zaradi:

1.     zakonskih zahtev;

2.     varovanja pravic ali premoženja ponudnika ;

3.     uveljavitve spoštovanja pravil in pogojev uporabe.

Zbiranje osebnih podatkov

Osebni podatki se zbirajo v primeru, če pri ponudniku naročite določeno storitev in/ali proizvod, oziroma ko se preko spletnih strani ponudnika opravi določena transakcija na vašo zahtevo, kot npr. posredovanje informacij o proizvodih in storitvah, prijava na prireditev oziroma seminar, nakup proizvodov ali pa nalaganje proizvodov s spletne strani. Osebni podatki, ki jih ponudnik zbira, lahko obsegajo vaše ime, priimek, službeni in/ali domači naslov, družbo, službeni in/ali domači elektronski naslov, službeni in/ali domači telefon, podatke o vašem delovnem mestu, podatke o vaši družbi in podatke o kreditnih karticah.

Na spletnih straneh ponudnika se ravno tako lahko zbirajo podatki o vašem obisku, kot npr. ime ponudnika internet storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta; datum in čas dostopa do spletnih strani ponudnika; obiskane spletne strani, do katerih dostopate, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na stran ponudnika. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja spletnih strani ponudnika, analiziranja trendov in administriranja.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki, ki se zbirajo na spletnih straneh ponudnika, se uporabljajo za delovanje strani in za opravljanje storitev oziroma izvedbo transakcij, ki ste jih zahtevali in/ali v katere ste privolili.

Ponudnik lahko uporabi vaše osebne podatke, da

1.     zagotovi boljše in bolj učinkovito servisiranje strank,

2.     izboljša samo spletno stran ter ponudbo storitev in proizvodov,

3.     naredi stran uporabniku bolj prijazno tako, da vam ni treba vsakič vnašati istih podatkov,

4.     vas obvešča o pomembnih informacijah glede proizvodov ali storitev, ki jih nudi, vključno z novostmi in obvestili.

Z namenom olajšati komunikacijo in obisk spletnih strani ponudnika, se lahko podatki zbrani preko spletnega mesta domene.si kombinirajo s podatki, ki se zbirajo preko drugih spletnih strani ponudnika.

Z vašim dovoljenjem vam lahko ponudnik pošlje informacije o drugih proizvodih in storitvah, in/ali posreduje informacije njegovim partnerjem, ki vam ravno tako lahko pošljejo informacije o njihovih proizvodih oziroma storitvah.

Za namene raziskav lahko ponudnik podatke o obiskih njegovega spletnega mesta združi z anonimnimi demografskimi podatki in jih morda uporabi za ponujanje ustreznejše vsebine. V nekaterih delih spletnega mesta domene.si z omejenim dostopom bo ponudnik podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združil z vašimi osebnimi podatki, da bi vam lahko ponudil vsebino, prilagojeno po meri. Če ponudniku ne date soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bo združil s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Če se prijavite na novice ali se strinjate, da boste prejemali promocijsko elektronsko pošto, lahko ponudnik uporabi tehnologijo, ki javlja, da ste kliknili na povezavo, ki je bila navedena v elektronski pošti. To informacijo lahko ponudnik združi z vašimi osebnimi podatki z namenom, da vam posreduje bolj specializirano elektronsko pošto oziroma informacije. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte.

Ponudnik občasno najame druge družbe, ki opravljajo določene omejene storitve v imenu ponudnika, kot so internet gostovanje, pošiljanje elektronske pošte, odgovarjanje na vprašanja strank glede proizvodov in storitev ter pošiljanje informacij o proizvodih, posebnih ponudbah in drugih novih storitvah. Tem družbam bo ponudnik posredoval le tiste osebne podatke, ki so potrebni za opravljanje storitev. Te družbe so zavezane, da tako zaupane osebne podatke varujejo ter jih ne uporabljajo za noben drug namen.

Varovanje osebnih podatkov

Razen v primerih, ki so določeni v tej izjavi, ponudnik in njegovi partnerji ne bodo posredovali osebnih podatkov tretjim osebam brez vašega dovoljenja.

Politika o varovanju zasebnosti, s katero soglašate na spletnih straneh ponudnika, se nujno ne nanaša na osebne podatke, ki ste jih posredovali ponudniku v okviru drugih spletnih strani.

Ponudnik lahko pošilja periodično elektronsko pošto, s katero vas obvešča o tehničnih storitvah oziroma o varnostnih vprašanjih, ki se nanašajo na proizvode oziroma storitve, ki ste jih zahtevali. Pri nekaterih storitvah je kontakt s stranko bistven del storitve. Zato ni mogoče izbrati možnosti, da vam te elektronske pošte ne bi pošiljali.

Ponudnik varuje osebne podatke. Ponudnik uporablja različno tehnologijo in postopke, ki pomagajo varovati vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Osebni podatki, ki jih posredujete, se shranjujejo na strežnikih, do katerih ima dostop samo pooblaščena oseba, in se nahajajo v zavarovanih prostorih. Kadar posredujemo občutljive podatke oziroma informacije (npr. številka kreditne kartice) preko interneta, uporabljamo enkripcijo, kot je npr. SSL (Security Socket Layer) protokol.

Uporaba piškotkov

Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Eden od namenov uporabe piškotkov je zbiranje statistike o obiskanosti spletnega mesta ponudnika. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik.

Piškotke uporablja ponnudnik tudi za zbiranje podatkov o tem, katere povezave stranke izbirajo. Te podatke uporablja za ugotavljanje, ali strankam res pošilja informacije, ki jih želijo brati. Zbirajo se v združeni obliki in se ne povezujejo z vašimi osebnimi podatki.

Ponudnik utegne uporabljati tudi spletne signale, imenovane tehnologija prozornih gifov ali oznake ukrepanja. Ta tehnologija ponudniku pomaga ugotavljati, koliko obiskovalcev je kliknilo določene elemente (kot so povezave ali slike) na določeni spletni strani ponudnika. Ne uporablja jih za dostop do podatkov, ki bi omogočali vašo osebno prepoznavo na spletnem mestu ponudnika, temveč kot orodje za zbiranje statističnih podatkov o uporabi njegovega spletnega mesta. Te statistične podatke sicer utegne ponudnik deliti s partnerskimi podjetji, vendar drugim podjetjem ne bo nikdar dovolil, da na njegovih spletnih mestih postavijo spletne signale.

Če svoj brskalnik nastavite tako, da ne sprejema piškotkov s spletnega mesta ponudnika, si boste še vedno lahko ogledovali besedilo na straneh, ne boste pa mogli uporabiti možnosti za prilagoditev po meri ali pa se naročiti na storitve, ki so na voljo.

Trenutno uporabljamo dve vrsti piškotkov:

- Sejni piškotki - ki se odstranijo takoj ko zaprete vaš spletni brskalnik in ne ostanejo v vašem računalniku.

- Trajni piškotki - ki se v vašem računalniku hranijo dlje časa.

Sejni piškotki (PHPSESSID) - Uporabljajo se za shranjevanje enkratne seje vsakega obiskovalca in omogočajo da se spremenljivke pomnijo in prenašajo med nalaganjem spletnih strani. Piškotek poteče in se odstrani takoj ko zaprete spletni brskalnik.

Trajni piškotki (AffiliateID) - Ta piškotek se nastavi, ko je stranka usmerjena na naše spletne strani preko spletne povezave našega partnerja. Hrani samo identifikacijsko številko in tako omogoča nagrado našemu partnerju, v kolikor stranka poda naročilo v 90.dneh.

Trajni piškotki (LinkID) - Zapomni si povezavo, ki jo je obiskovalec uporabil za prvi dostop do naših spletnih strani. In se v primeru naročila uporablja med statistiko učinkovitosti posameznih povezav.

Trajni piškotki (UID/SPW) - Omenjena dva piškotka se uporabljata za lažji dostop do uporabniškega računa. Nastavita se samo v primeru ko se stranka odloči za hranjenje podatkov, da se ji pri ponovnem obisku spletnih strani ni potrebno ponovno prijaviti. Hranijo se 365 dni oz. do odjave.

Google piškotki (__utma/__utmb/__utmc/__utmz) - Za spremljanje obiska, ravni prometa ter poizvedb uporabljamo orodja Google Analytics. IP naslove dostopov hrani Google anonimno na njihovih strežnikih v ZDA in jih ne povezuje z osebnimi informacijami. Nameščeni piškoti omogočajo Google-u, da vas prepoznava kot novega ali kot povratnega obiskovalca, kot tudi sledenje strani, ki jih obiščete med sejo.

Spremembe politike o zasebnosti

Ponudnik si pridržuje pravico, da to politiko spremeni kadar koli. Pri tem vas bo vedno obvestili o vsebinski spremembi politike, tako da bo spremembo objavili na svoji domači spletni strani ali pa vam bo poslal obvestilo o spremembi.

 

Izberite naziv domene...

.si .com .net .eu .rs .ba .com.hr .me .mk .it .se .je
Preverjanje številnih domen